Kalafijorų (žiedinių kopūstų) salotos

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kuminas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pankoliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Raudonieji pipirai 8 vnt
  • Alyvuogių aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Žiedinis kopūstas 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Aitriosios paprikos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Petražolės 5 vnt
  • Granatai 1 vnt

Eiga

  1. Kalafijorą susmulkinkite žiedynais, kuriuos perpjaukite per pusę ar net ketvirčiais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir pakepinkite prieskonių sėklas ir pipirus. Atvėsinkite. Sugrūskite grūstuve. Originaliame recepte naudojamos kalendros sėklos ir baltieji pipirai, bet aš jų neturėjau, tad pakeičiau malta kalendra ir rožiniais pipirais.
  2. Kalafijoro žiedynus sumaišykite su 2 valg. š. aliejaus. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir pakepinkite kalafijorus 2-3 minutes arba kol kalafijorai gražiai apskrus ir lengvai suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepinkite da 1 minutę.
  3. Kalafijorus sudėkite į dubenį. Smulkintą svogūną apkepinkite likusiame aliejuje, apibarstykite aitriosios parprikos dribsniais. Sumaišykite su kalafijorais ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska. Paliki pastovėti 10 minučių, kad išryškętų skoniai.
  4. Įmaišykite petražoles. Apibarstykite granato sėklomis. Pagal receptą salotas reiktų patiekti su ožkų pieno varške, bet tinka ir ant šiltų kalafijorų besilydantis sviesto su petražolėmis gabaliukas.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!