Kalakuto krūtinėlė, kepta su obuoliais ir slyvomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kalakuto krūtinėlė, kepta su obuoliais ir slyvomis savo sultyse
Ingredientai
- Kalakuto krūtinėlė 3 vnt
- Obuoliai 6 vnt
- Džiovintos slyvos 100 g
- Majonezas 1 pakuotė (-ės)
- Garstyčios 1 šaukštas (-ai)
- Paukštienos prieskoniai Pagal skonį
- Cinamonas Pagal skonį
Eiga
- Kalakutieną nuplaunam ir pernakt (ar visą parą) palaikome gerokai parūgštintame vandenyje (geriausiai – parūgštintame citrinos rūgštimi). Nusausintą mėsą šiek tiek pamušame, be gailesčio įtriname paukštienos prieskoniais (gali būti ir su cinamonu), kambario temperatūroje palaikome bent 3 val., galima ir ilgiau. Į stiklainį majonezo įdedame 1 šaukštą garstyčių, gerai išmaišome ir šiuo mišiniu gausiai aptepame prieskoniais įtrintą mėsą. Kambario temperatūroje paukštieną dar palaikome 12-24 val.
- Supjaustom stambiai 6-8 obuolius – geriausiai tinka kietesni, rūgštesni. Jais išklojame kepimo maišo dugną. Ant viršaus pabarstome saują ar dvi džiovintų slyvų. Ant viršaus į maišą įdedame prieskoniuose ir majoneze su garstyčiomis išmarinuotas šlauneles ir/ar krūtinėlę. Kepimo maišo kraštus užrišame, dedame ant skardos, prakerpame maišo viršutinėje dalyje 4-5 skylutes ir į skardą įpilame vandens (gan nemažai, bet taip, kad neapsemtų užrištų maišo kraštų) .Paviršių dar galima pridengti folijos sluoksniu – kad nepridegtų. Taip paruoštą skardą pašauname į įkaitintą orkaitę.
- Pradžioje kepame ant stiprios ugnies, maždaug po pusvalandžio ugnį sumažiname iki vidutinės. Po pusantros valandos nuo kepimo pradžios išimame skardą iš orkaitės, labai atsargiai išpilame iš jos vandenį – kad kartu neišbėgtų sultys iš maišo. Maišo viršų prapjauname, jį atsargiai išimame, visą jo turinį paliekame skardoje.
- Apverčiam mėsytę kita puse, įpilame apie pusę stiklinės karšto virinto vandens, grąžiname orkaitėn, kepam dar apie 1 val. Dabar maždaug kas 10 min. apipilame mėsą sultimis, prireikus galima ir pavartyti. Patiekiame su obuolių –slyvų padažu, puikiai tiks ir bruknių uogienės šlakelis šalia, garnyrai – pagal skonį ir galimybes.