Kalėdų meduoliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Puikus saldumynas
Ingredientai
- Miltai 1.5 kg
- Cukrus 1/2 kg
- Medus 1/2 kg
- Kiaušiniai 3 vnt
- Prieskoniai meduoliams Pagal skonį
- Kepimo milteliai 2 vnt
Eiga
- Į ištirpintą medų sudėti grūstus prieskonius. Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki purios masės ir sumaišyti su atvėsinta medaus - prieskonių mase.
- Suberti su kepimo milteliais ar soda sumaišytus miltus, tešlą gerai išminkyti ir kočioti 1 cm storio lakštu. Iš jos formuoti įvairių formų meduolius. Kepti vidutinio karštumo (180-200°C) įkaitintoje orkaitėje.
- Iškepusius meduolius atvėsinti, padengti glajumi ir papuošti. Meduolių tešlą galima ilgai išlaikyti šaldytuve, suvyniotą į maistinę plėvelę. Todėl ją galima paruošti net prieš 1-2 mėnesius iki kepant.
- Iškeptus meduolius vėsiai galima laikyti 2 - 3 sav. Jais galima puošti eglutę. Iš tos pat tešlos galima formuoti meduolius - grybukus.