Karamelizuoti riešutai

  • 30min
  • 2 porcijos

Graitas saldus užkandis!

Graitas saldus užkandis!

Ingredientai

Žemės riešutai 300 g
Cukrus 250 g
Vanduo 120 ml
  • 1

    Į puodą supilame cukrų, vandenį, užviriname ir verdame, kol ištirps cukrus.

  • 2

    Kai cukrus ištirpo, į gautą sirupą supilame riešutus, verdame maišant ant vidutinės ar didesnės ugnies, kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje.

  • 3

    Nuimame puodą nuo ugnies ir maišome, kol cukrus bus visiškai sausas.

  • 4

    Vėl pastatome puodą ant ugnies ir verdame kol cukrus ištirps ir riešutai paruduos ir blizgės

  • 5

    Sudedame žemės riešutus ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu, kol atvės.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Naminis riešutų sviestas 15min
Avižiniai sausainiai su riešutais 30min
Šokoladiniai triufeliai 30min