Karpis su džiovintais baravykais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus įdaryto karpio receptas, tinkantis šventiniams pietums ar vakarienei.

Ingredientai

  • Karpis 1 vnt
  • Džiovinti baravykai 10 vnt
  • Svogūnai 3 vnt
  • Sviestas 80 g
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Jau išdarytą ir sutvarkytą karpį įtriname su druska ir pipirais.
  2. Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame mirkti 2-3 val.
  3. Pastovėjus ir pabrinkus baravykams juos dar paverdame apie pusvalandį, po to sumalame.
  4. Smulkiai supjaustome svogūnus ir pakepiname kartu su baravykais svieste.
  5. Karpį prikemšame paruoštu grybų įdaru ir užsiuvame ar kaip kitaip standžiai „uždarome“.
  6. Pačią žuvį pavoliojame miltuose ir apkepiname svieste.
  7. Dedame į troškintuvą (galima dėti į puodą troškinimui ir į orkaitę), įdedame pipirų (gali būti ir nesmulkinti), druskos, norimų daržovių, įpilame truputis sultinio ir troškiname.
  8. Baigiant troškinti, supilame grietinę.
  9. Prieš patiekiant žuvį įdedame į lėkštę, užpilame padažu. Puošiame petražolių lapeliais, serviruoti galime su bulvėmis ir žaliomis salotomis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!