Kataif (qataieyf) - arabiški blynai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Arabiški traškūs blyneliai su obuoliais, varške ir cinamono skoniais.

Ingredientai

  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Pienas 2 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Sausos mielės 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 2 stiklinė (-ės)
  • Varškė 200 g
  • Razinos Pagal skonį
  • Obuoliai 1 vnt
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Mieles ir cukrų išmaišyti vienoje stiklinėje šilto pieno, palikti 10 min. pastovėti. Tuomet supilti likusį pieną, vandenį, suberi miltus, druską. Viską gerai išmaišyti su šluotele, kad neliktų tešlos gumulėlių. Tešla turi gautis šiek tiek tirštesnė nei lietiniams blynams.
  2. Indą su tešla pastatyti šiltai maždaug 1 valandai.
  3. Gerai įkaitinti keptuvę, tačiau, kepant blynus, ugnį sumažinti. Tešla bus pilama be šaukšto, tad tešlą galima supilti į kokį nors ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Tešlą pilti į sausą, įkaitintą keptuvę, kad gautųsi maždaug 7-8 cm dydžio blyneliai. Keptuvės vartyti nereikia, tešla savaime išsilies į šonus ir susiformuos apvalus blynelis.
  4. Blynus kepti tik iš vienos pusės. Pradžioje pradės kilti ir sproginėti burbuliukai, po to blyno paviršius pradės džiūti. Kai visas paviršius bus sausas, blynas bus iškepęs. Iškepusius blynus sudėti ant rankšluosčio ir uždengti kitu rankšluosčiu. Taip sudėtus blynus palaikyti 10-15 min., kad blynai būtų minkštesni ir netrūkinėtų.
  5. Kol blynai "ilsisi" paruošiami įdarai.
  6. Varškę sumaišyti su cukrumi ir razinomis.
  7. Obuolį nulupti, stambiai sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu.
  8. Ant blyno dėti įdarą, tuomet blyną sulenkti pusiau ir užspausti šonus, kad gautųsi pyragėlis, panašus į virtinį. Taip įdaryti visus blynus.
  9. Paruoštus blynus sutepti tirpintu sviestu ir sudėti į tirpintu sviestu suteptą skardą. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Kol kepa blynai, paruošiamas sirupas. Į puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir virti apie 10 min., pabaigoje įpilti citrinos sulčių. Iškepusius blynus sulaistyti sirupu ir valgyti karštus.
  10. Blynams (2 st. miltų, 2 st. šilto pieno, 1/3 st. vandens, 2 a. š. sausų mielių, 1 v. š. cukraus, žiupsnelis druskos); Varškės įdarui (200 g varškės, cukraus pagal skonį, sauja razinų); Obuolių įdarui (1 obuolys, cukraus pagal skonį, 1 a. š. cinamono); Sirupui(2 st. cukraus, 1 st. vandens, 1 citrinos sultys).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!