Kavos kremas

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Cukrus 100 g
  • Pienas 400 ml
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Želatina 3 šaukštas (-ai)
  • Grietinėlė 300 ml
  • Kava 1 šaukštas (-ai)
  • Sausainiai 200 g
  • Plakta grietinėlė 1 vnt
  • Šokoladas 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Trynius ištrinti su cukrumi. Pieną, įmetus vanulės lazdelę, užvirti. Vanilės lazdelę tuoj pat išgriebti, o kartšą pieną plona srovele supilti į plakamus trybnius. Kai masė pasidarys vientisa (gavosi gana skystoka), maišant vėl pakaitinti, bet neužvirinti ( aš nebekaitinau, nes viskas buvo ir taip ka tik nuo ugnies). Į karštą masę suberti želatinos grudeliusir maišyti, kol visisškai ištirps.
  2. Masę perkošti per sietelį ir, retkarčiais pamaišant, ataušinti. Paskui atsargiai sumaišyti su standžiai išplakta grietinėle. Pusę kremo supilti i paruoštą formelę, kitą pusę išmaišyti su kavos milteliais. Tamsiąją masę sukrėsti į konditerinį maišelį su ilgu antgaliu. Tamsios spalvos rutuliukų keliose vietose įterpti į šviesios spalvos kremą (aš tai padriau tik kiek pašaldžiusi kremus šaldytuve, kad kiek sutirštėtų).
  3. Paruoštą desertą mažiausiai 4 val. palaikyti šaldytuve. Išėmus iš formos šonus aplipdyti sausainiais, o viršų papuošti grietinėle, šokolado drožlėmis ir panašiai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!