Kavos kremas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Cukrus 100 g
- Pienas 400 ml
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Želatina 3 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 300 ml
- Kava 1 šaukštas (-ai)
- Sausainiai 200 g
- Plakta grietinėlė 1 vnt
- Šokoladas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Trynius ištrinti su cukrumi. Pieną, įmetus vanulės lazdelę, užvirti. Vanilės lazdelę tuoj pat išgriebti, o kartšą pieną plona srovele supilti į plakamus trybnius. Kai masė pasidarys vientisa (gavosi gana skystoka), maišant vėl pakaitinti, bet neužvirinti ( aš nebekaitinau, nes viskas buvo ir taip ka tik nuo ugnies). Į karštą masę suberti želatinos grudeliusir maišyti, kol visisškai ištirps.
- Masę perkošti per sietelį ir, retkarčiais pamaišant, ataušinti. Paskui atsargiai sumaišyti su standžiai išplakta grietinėle. Pusę kremo supilti i paruoštą formelę, kitą pusę išmaišyti su kavos milteliais. Tamsiąją masę sukrėsti į konditerinį maišelį su ilgu antgaliu. Tamsios spalvos rutuliukų keliose vietose įterpti į šviesios spalvos kremą (aš tai padriau tik kiek pašaldžiusi kremus šaldytuve, kad kiek sutirštėtų).
- Paruoštą desertą mažiausiai 4 val. palaikyti šaldytuve. Išėmus iš formos šonus aplipdyti sausainiais, o viršų papuošti grietinėle, šokolado drožlėmis ir panašiai.