Česnakinės bandelės
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Minkštos mielinės bandelės su traškia plutele ir nuostabiu česnako aromatu.
Ingredientai
- Miltai 600 g
- Cukrus 20 g
- Druska Pagal skonį
- Sausos mielės 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 260 ml
- Tirpintas sviestas 30 g
- Sviestas 60 g
- Česnakas 6 skiltelė (-ės)
- Kiaušinio trynys 1 vnt
Eiga
- Visus tešlai skirtus produktus sudėti į indą ir išmaišyti tešlą (dėti tik 500 g miltų). Uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad tešla dvigubai pakiltų.
- Į pakilusią tešlą įberti tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų (rekomenduoju rankas sutepti aliejumi). Tešlą padalinti į 12 dalių ir suformuoti ovalias arba apvalias bandeles.
- Uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai maždaug 30 min.
- Kol bandelės kyla, paruošti įdarą. Česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Gautą masę padalinti į 12 dalių.
- Pakilusias bandeles sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Kiekvienoje bandelėje aštriu peiliu per vidurį padaryti įpjovimą, įdėti sviesto masę.
- Bandeles kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. - kol bandelės gražiai apskrus.