Česnakinės bandelės

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Minkštos mielinės bandelės su traškia plutele ir nuostabiu česnako aromatu.

Ingredientai

  • Miltai 600 g
  • Cukrus 20 g
  • Druska Pagal skonį
  • Sausos mielės 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pienas 260 ml
  • Tirpintas sviestas 30 g
  • Sviestas 60 g
  • Česnakas 6 skiltelė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 1 vnt

Eiga

  1. Visus tešlai skirtus produktus sudėti į indą ir išmaišyti tešlą (dėti tik 500 g miltų). Uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad tešla dvigubai pakiltų.
  2. Į pakilusią tešlą įberti tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų (rekomenduoju rankas sutepti aliejumi). Tešlą padalinti į 12 dalių ir suformuoti ovalias arba apvalias bandeles.
  3. Uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai maždaug 30 min.
  4. Kol bandelės kyla, paruošti įdarą. Česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Gautą masę padalinti į 12 dalių.
  5. Pakilusias bandeles sutepti kiaušinio trynio plakiniu. Kiekvienoje bandelėje aštriu peiliu per vidurį padaryti įpjovimą, įdėti sviesto masę.
  6. Bandeles kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. - kol bandelės gražiai apskrus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!