Duona su morkomis ir grūdais

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Labai gardi, skani, minkštutė ir ypatinga duona.

Ingredientai

  • Raugas 300 g
  • Ruginiai grūdai 40 g
  • Sezamo sėklos 40 g
  • Linų sėmenys 40 g
  • Saulėgrąžos 40 g
  • Ruginiai miltai 200 g
  • Kvietiniai miltai 240 g
  • Druska 13 g
  • Morkos 130 g
  • Vanduo 220 ml

Eiga

  1. Ruginius grūdus, sezamo sėklas, linų sėmenis, saulėgrąžas užpilti karštu vandeniu ir mirkyti 4 val.
  2. Sumaišyti išmirkytus grūdus ir visus kitus produktus. Gautą tešlą uždengti ir ir leisti "pailsėti" apie 20-30 min.
  3. Po to tešlą išminkyti, jei reikia pridėti miltų ir suformuoti kepaliuką. Kepaliuką padėti ant miltais pabarstyto padėklo arba į miltais pabarstytą krepšelį. Uždengti ir kildinti duoną šiltai apie 2-4 val., kol duona padidės dvigubai.
  4. Duonoje padaryti 3-4 įpjovimus.
  5. Duoną 15 min. kepti 250 C įkaitintoje orkaitėje (svarbu nepamiršti, kad reikia kepti su garais, kaip rašiau čia). Išleidus garus, temperatūrą sumažinti iki 200 C ir kepti dar maždaug 45 min.
  6. Iškepusią duoną, išimti iš orkaitės, supurkšti vandeniu ir atvėsinti ant grotelių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!