Duona su morkomis ir grūdais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Labai gardi, skani, minkštutė ir ypatinga duona.
Ingredientai
- Raugas 300 g
- Ruginiai grūdai 40 g
- Sezamo sėklos 40 g
- Linų sėmenys 40 g
- Saulėgrąžos 40 g
- Ruginiai miltai 200 g
- Kvietiniai miltai 240 g
- Druska 13 g
- Morkos 130 g
- Vanduo 220 ml
Eiga
- Ruginius grūdus, sezamo sėklas, linų sėmenis, saulėgrąžas užpilti karštu vandeniu ir mirkyti 4 val.
- Sumaišyti išmirkytus grūdus ir visus kitus produktus. Gautą tešlą uždengti ir ir leisti "pailsėti" apie 20-30 min.
- Po to tešlą išminkyti, jei reikia pridėti miltų ir suformuoti kepaliuką. Kepaliuką padėti ant miltais pabarstyto padėklo arba į miltais pabarstytą krepšelį. Uždengti ir kildinti duoną šiltai apie 2-4 val., kol duona padidės dvigubai.
- Duonoje padaryti 3-4 įpjovimus.
- Duoną 15 min. kepti 250 C įkaitintoje orkaitėje (svarbu nepamiršti, kad reikia kepti su garais, kaip rašiau čia). Išleidus garus, temperatūrą sumažinti iki 200 C ir kepti dar maždaug 45 min.
- Iškepusią duoną, išimti iš orkaitės, supurkšti vandeniu ir atvėsinti ant grotelių.