Duona su raugu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Raugas 400 g
- Ruginiai miltai 200 g
- Kvietiniai miltai 600 g
- Druska 20 g
- Vanduo 460 ml
Eiga
- Iš raugo, miltų, druskos ir vandens užmaišyti "minkštą" tešlą. Uždengti ir leisti "pailsėti" apie 20-30 min. Po to tešlą išminkyti, jei reikia pridėti miltų ir suformuoti kepaliuką. Kepaliuką padėti ant miltais pabarstyto padėklo arba į miltais pabarstytą krepšelį. Uždengti ir kildinti duoną šiltai apie 2-4 val., kol duona padidės dvigubai.
- Duonoje įpjauti 3-4 įpjovimus.
- Duoną 10 min. kepti 250 C įkaitintoje orkaitėje (svarbu nepamiršti, kad reikia kepti su garais). Išleidus garus, temperatūrą sumažinti iki 200 C ir kepti kol duona bus iškepusi.
- Iškepusią duoną, išimti iš orkaitės, supurkšti vandeniu ir atvėsinti ant grotelių.