Duona su raugu

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 19, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Raugas 400 g
  • Ruginiai miltai 200 g
  • Kvietiniai miltai 600 g
  • Druska 20 g
  • Vanduo 460 ml

Eiga

  1. Iš raugo, miltų, druskos ir vandens užmaišyti "minkštą" tešlą. Uždengti ir leisti "pailsėti" apie 20-30 min. Po to tešlą išminkyti, jei reikia pridėti miltų ir suformuoti kepaliuką. Kepaliuką padėti ant miltais pabarstyto padėklo arba į miltais pabarstytą krepšelį. Uždengti ir kildinti duoną šiltai apie 2-4 val., kol duona padidės dvigubai.
  2. Duonoje įpjauti 3-4 įpjovimus.
  3. Duoną 10 min. kepti 250 C įkaitintoje orkaitėje (svarbu nepamiršti, kad reikia kepti su garais). Išleidus garus, temperatūrą sumažinti iki 200 C ir kepti kol duona bus iškepusi.
  4. Iškepusią duoną, išimti iš orkaitės, supurkšti vandeniu ir atvėsinti ant grotelių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!