Kibinai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Burnoje tirpstantys naminiai kibinai – karaimų nacionalinis patiekalas. Lengva, greita, skanu ir sotu.Yra daug įvairių kibinų receptų, tačiau šitą jau naudoju 2 metus ir net nenoriu nieko keisti :)

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 500 g
  • Margarinas 200 g
  • Grietinė 200 g
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Kiaulienos faršas 400 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenyje persijojame miltus ir išminkome su sviestu. Supilame grietinę bei išplaktus kiaušinius. Įberiame kelis žiupsnelius druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve dvi valandas.
  2. Kiaulieną sukapojame nedideliais kubeliais (arba naudojame faršą, bet tikriems kibinams geriau smulkinti mėsą), pasmulkiname svogūną. Įberiame prieskonius, įpilame 4 šaukštus vandens ir sumaišome. Iš tešlos formuojame paplotėlius, į kurių vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau, suspaudžiame ir kraštus užsukame lyg pynutę.
  3. Sudedame į riebalais išteptą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame apie pusę valandos įkaitintoje orkaitėje. Iš nurodyto kiekio produktų gaunasi maždaug 15 kibinų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!