Meduoliai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 15, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skanus meduolių receptas, šiuo desertu nustebinsite visus smaližius.

Ingredientai

  • Miltai 5 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Sviestas 250 g
  • Medus 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 150 ml
  • Prieskoniai meduoliams 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Citrinos rūgštis 0.2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kava 3 šaukštas (-ai)
  • Kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kakava 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Glajui:Kiaušinio baltymas 2 vnt

Eiga

  1. Pagaminti deginto cukraus tirpalą (kaip minkštam meduoliui), į jį sudėti medų, prieskonius, sviestą ir užvirinti. Į dar šiltą mišinį sudėti sodą arba kepimo miltelius. Trynius su cukrumi ištrinti iki baltumo, į juos supilti grietinę, atvėsintą medų. Paskiausiai įsijoti miltus.
  2. Tešlą gerai išminkyti ir atšaldyti. Iš atšaldytos tešlos iškočioti 0,5 cm storio lakštą ir formuoti įvairaus dydžio ir formų meduolius, kuriuos sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 10-15 min. iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Puošti glajumi, atvėsusius.
  3. Glajui: Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio baltymą su miltiniu cukrumi sukti mediniu šaukštu, kol cukrus ištirpsta ir glajus bus norimo tirštumo.
  4. Glajus bus baltesnis ir malonaus rūgštoko skonio, kai sukant į jį pridedama citrinos rūgšties arba sulčių. Glajų galima nudažyti aronijų, vyšnių, šilauogių sultimis, tirpia kava, kakava, kulinariniais maistiniais dažais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!