Tortas Napoleonas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tradicinis Napoleono receptas

Ingredientai

  • Miltai 400 g
  • Sviestas 400 g
  • Vanduo Pagal skonį
  • Grietinė 200 g
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 200 g
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Krakmolas 1.5 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1/2 stiklinė (-ės)
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Į dubenį išsijoti miltus, į juos sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą ir ilgu virtuviniu peiliu kapoti, kol sviestas visai susijungs su miltais. Tada supilti citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį, sudėti truputį pasūdytą grietinę, viską išmaišyti ir tešlą greitai suspausti rankomis, bet neminkyti (tešloje matosi šviesūs ir tamsesni ruožai).
  2. Tešlą padalinti į 8 dalis. Iš kiekvienos jų formuoti suspaustą rutulį, kurį suvyniojus į kepimo popierių, laikyti šaldytuve, kad išbrinktų miltai ir sutvirtėtų tešla.
  3. plonu lakštu, jį suformuoti tešlos gabalą uždėjus ant kepimo popieriaus bei juo uždengus. Po to viršutinį popierių reikia nuimti, o su apatiniu popieriumi uždėti lakštą ant skardos. Lakštas nesideformuos, jei keliose vietose subadysime jį šakute.
  4. Kepti įkaitintoje iki 180⁰C temperatūroje apie 15 min. Iškepus, kartu su kepimo popieriumi uždėti ant medinės lentos atvėsinti. Lakštai labai trapūs ir lūžtantys.
  5. Kremui išvirti pieno kisielių: stiklinę pieno virti su cukrumi. Krakmolą išleisti 0,5 stiklinės pieno, supilti į verdantį pieną ir maišant pavirti, kol sutirštės. Kisielių atvėsinti, jį supilti į išsuktą sviestą (kisielius ir suminkštintas sviestas būtinai turi būti vienodos temperatūros), kartu sudedant vanilinį cukrų ir prieskonius.
  6. Lakštus sluoksniuoti su kremu. Kremu ištepti ir torto kraštus bei viršų. Puošti įvairaus stambumo ir spalvos trupiniais (tamsius trupinius išgauti juos pakepinant karštoje orkaitėje).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!