Kepta kriaušė su džiovintais viaisiais ir riešutais
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sveikuoliškas desertas puikiai tinkantis diabetikams ir tiems, kurie vengia vartoti cukrų. Gali būti patiektas kaip pagrindinis patiekalas, užkandis ar desertas.
Ingredientai
- Kriaušės 2 vnt
- Graikiniai riešutai Pagal skonį
- Tarkuotas sūris 100 g
- Džiovinti vaisiai Pagal skonį
- Medus 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Kriaušę perpjauname per pus ir išpjauname šiek tiek vietos įdarui, tuo tarpu išimdami sėklytes.
- Riešutus ir džiovintus vaisius (gali būti įvairių rūšių) susmulkiname į mažesnius gabalėlius ir sudedame į kriaušės vidų.
- Ant viršaus užpilame šaukštą medaus (šiek tiek pakaitiname medų) ir užbarstome tarkuoto sūrio. Naudokite tik kietą sūri (Džiugas puikiai tiks).
- Kepame kriaušes 30min 160 laipsnių tempertaūroje, arba kol išsilydis sūris.