Kepta traški vištiena

Puikus receptas, kaip pasigaminti traškią vištieną.

Puikus receptas, kaip pasigaminti traškią vištieną.

Ingredientai

Vištiena 2 kg
Pasukos 1 stiklinė (-ės)
Miltai 400 g
Raudonieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Aliejus 2000 ml
  • 1

    Supjaustykite vištieną į gabaliukus. Įpilkite miltus į didelį plastikinį maišelį (pilkite, atsižvelgdami į kepamos vištienos kiekį). Pagardinkite miltus su paprika, druska ir pipirais (paprika padeda viščiukui apskrusti).

  • 2

    Panardinkite vištienos gabaliukus į pasukas, įdėkite juos į maišą su miltais, uždarykite maišą ir kratykite, kol gerai aplips. Padėkite vištieną ant padėklo ir leiskite pastovėti, kol įgaus reikiamą konsistenciją (kelias minutės).

  • 3

    Į didelę keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Užkaiskite iki labai karštos ugnies ir įdėkite kiek įmanoma daugiau vištienos gabaliukų. Skrudinkite vištieną karštame aliejuje, kol gerai apskrus abi pusės. Kai apskrunda, sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę. Kepkite 30 minučių (vištiena bus iškepusi, tačiau ne traški). Tam, kad vištiena būtų traški, nuimkite dangtį, padidinkite ugnį ir kepkite tol, kol taps traški.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Kepta vištiena su riebiu padažu 45min
Vištiena bbq 30min
Kalakutienos suktinukai su faršo įdaru 30min
Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais 30min
Vištienos maltinukai su bazilikų padažu 15min
Gardžiosios vištų krūtinėlės 15min
Kalakutienos suktinukai su džiovintomis slyvomis 15min