Kepta vištiena su riebiu padažu

Šis patiekalas toli gražu ne dietos besilaikantiems žmonėms. Tačiau skonis toks puikus, kad privaloma pasimėgauti!

Šis patiekalas toli gražu ne dietos besilaikantiems žmonėms. Tačiau skonis toks puikus, kad privaloma pasimėgauti!

Ingredientai

Pienas 2 stiklinė (-ės)
Kiaušiniai 1 vnt
Miltai 200 g
Česnakinė druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Raudonieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Paukštienos prieskoniai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Vištiena 2 kg
Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • 1

    Į puodą įpilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Uždaromame plastikiniame maišelyje, sumaišykite miltus, druską, papriką, pipirus ir paukštienos prieskonius. Tada įdėkite vištieną į maišą, sandariai uždarykite ir kratykite kol gerai aplips. Įmerkite vištieną į pieno ir kiaušinių mišinį ir į miltus. Neišmeskite likusių miltų.

  • 2

    Užkaiskite keptuvę iki 185C. Įdėkite vištieną į karštą aliejų ir apskrudinkite abi puses. Sumažinkite ugnį ir kepkite vištieną apie 30 minučių. Išimkite vištieną ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

  • 3

    Palikite keptuvėje 2 šaukštus karšto aliejaus ir į juos įdėkite likusius miltus. Nuolatos maišant, kepkite apie 2 minutes. Tada supilkite puodelį pieno ir, nuolant maišant, pavirkite kelias minutes. Patiekite maistą.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Kepta traški vištiena 45min
Vištiena bbq 30min
Kalakutienos suktinukai su faršo įdaru 30min
Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais 30min
Vištienos maltinukai su bazilikų padažu 15min
Gardžiosios vištų krūtinėlės 15min
Kalakutienos suktinukai su džiovintomis slyvomis 15min