Keptas kalakutas įdarytas obuoliais

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.

Kalakutas - šventinis patiekalas, o šis išskirtinis receptas Jums padės nustebinti, gardžiai ir sočiai pavaišinti visus artimuosius bei svečius!

Ingredientai

  • Kalakutas 1 vnt
  • Obuoliai 10 vnt
  • Sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Kiti mėgstami prieskoniai Pagal skonį
  • Vanduo 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Kalakutą išvalyti, jeigu jis išvalytas, vis tiek jį nuplaukite ir paruoškite gamybai.
  2. Obuolius taip pat galite pasiruošti, juos reikia nulupti ir būtų gerai, jeigu išimtumėte visų vidų.
  3. Kalakutą ištrinkite druska ir sviestu, kitais mėgstamais prieskoniais, į vidų prikimškite obuolius.
  4. Kalakutą apšlakstykite vandeniu ir įdėkite į įkaitintą 180 C.
  5. Kalakutą atidarę orkaitę maždaug kas 10 minučių apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, kad jis nebūtų per sausas.
  6. Kalakutas įškepęs tada, kuomet šakutė lengvai smeigiasi į mėsą.
  7. Iškeptą kalakutą galite aptepti ir papuošti spanguolių uogiene, tik žinoma prieš tai apšlakstykite susidariusiomis sultimis. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!