Keptas karpis su bulvėmis ir raugintais agurkais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Keptas karpis puikiai tiks Jūsų šventiniam ar Kalėdų stalui.

Ingredientai

  • Karpis 1 kg
  • Bulvės Pagal skonį
  • Rauginti kopūstai Pagal skonį
  • Aliejus 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Nuskustą karpį išdaryti, nuplauti, perpjauti per nugarą ir pašalinti kaulus. Karpio mėsą supjaustyti gabalėliais, pasūdyti, pavolioti miltuose bei kiaušinio plakinyje ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagels.
  2. Keptą karpį sudėti į pašildytą pusdubenį ir į stalą patiekti kartu su bulvėmis.
  3. Bulves šiam patiekalui paruošti taip: nuskusti, supjaustyti lazdelėmis ir apvirti pasūdytame vandenyje. Dar kietokas išgriebti ir sudėti ant sietelio, kad nusausėtų. Kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta ir sudėti į pusdubenį su karpiu.
  4. Raugintus kopūstus pagardinti cukrumi, gerai išmaišyti, sudėti į salotinę ir patiekti į stalą

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!