Keptas viščiukas su citrina ir keptos bulvės su rozmarinais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Tiekiame ir gardžiuoajmes. Nepaprastai paprasta ir skanu !

Ingredientai

  • Vištiena 2 kg
  • Bulvės 2 kg
  • Citrina 1 vnt
  • Česnakas 1 vnt

Eiga

  1. Viščiuko vidų ir išorę įtrinkite druska (nepagailėkite) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Jei galite, padarykite tai ryte, tada uždenkite viščiuką ir įdėkite į šaldytuvą, kol būsite pasirengę jį gaminti pietums ar vakarienei. Taip paruošta mėsa bus tikrai skani.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  3. Užvirinkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens. Supjaustykyte bulves 42-43 cm dydžio gabaliukais, sudėkite į vandenį kartu su citrina ir česnako skiltelėmis ir virkite apie 12 minučių. Nukoškite, palikite nugaruoti, tada išimkite ciktriną ir česnako skilteles.
  4. Kol ciktrina tebėra karšta, atsargiai subadykite ją apie 10 kartų. Išimkite viščiuką iš šaldytuvo, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluyosčiu ir ištrinkie alyvuogių aliejumi. Į ertmę dėkite citriną ir česnako skilteles ir čiobrelius, tada dėkite viščiuką ant kepimo skardos (aš įmoviau į kepimo rankovę) ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškelkite viščiuką į lėkštę.
  5. Skardoje turėtų likti kepimo metu išsiskyrusiū riebalų, į juos ir sudėkite apvirtas bulves kartu su rozmarinais. Padarykyte skardoje vietos ir atgal uždėkite viščiuką. Jei naudosite kumpį, tai šiuo metu jį užklokite ant viščiuko ir kepkite dar 45 minutes kol viščiukas visiškai iškeps, o bulvės gražiiai apskrus (Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios). Iškepus viščiukui, citrina išimame, česnakus išspaudžiame ant bulvių arba vištienos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!