Kepti burokai su silke ir grybais

Šis receptas man be proto brangus, nes jį mano mamai, o dabar ir man perdavė mano močiutė. Šis patiekalas toks skanus, kad kasmet praėjus Kūčioms pešamės dėl jo likučių. Tiesiog kepti burokai, silkė ir grybai taip gerai dera, kad tai neabejotinai pats skaniausias Kūčių patiekalas. 

Šis receptas man be proto brangus, nes jį mano mamai, o dabar ir man perdavė mano močiutė. Šis patiekalas toks skanus, kad kasmet praėjus Kūčioms pešamės dėl jo likučių. Tiesiog kepti burokai, silkė ir grybai taip gerai dera, kad tai neabejotinai pats skaniausias Kūčių patiekalas. 

Ingredientai

Burokai 6 vnt
Silkė sūdyta 2 vnt
Grybai marinuoti, arba džiovinti Pagal skonį
Citrinų sultys 1 g
Druskos 2 žiupsnelis
  • 1

    Išverdame burokus, nulupame ir stambiai supjaustome.

  • 2

    Gabalėliais supjaustome silkę.

  • 3

    Į aukštą keptuvę sudedame pjaustytus burokus, įpilame citrinų sulčių, padruskiname ir troškiname ant žemos ugnies apie 30 min. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti.

  • 4

    Į pabaigą troškinimo sudedame pjaustytą silkę ir džiovintų/ marinuotų/ šaldytų grybų mišinį. Grybus dėkite kokius turite, bet skaniausias šis patiekalas su džiovintais baravykais.

  • 5

    Viską pamaišant dar troškiname apie 10-15 min.

  • 6

    Valgome karštą. Kitą dieną pasišildžius keptuvėje taip pat labai skanu.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Kepta lašiša 30min
Silkė su agurkų salotomis 5min