Kepto jogurto desertas

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 22, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ar esate ragavę kepto jogurto? Lengvas, nekaloringas, vaisinis desertas, kilęs iš Indijos, pasižymi švelniu skoniu. Nors receptas neįprastas, bet jį lengva paruošti. Kepto jogurto receptas patiks visiems, net ir nemėgstantiems egzotiškų patiekalų.

Ingredientai

  • Grietinėlė 200 ml
  • Jogurtas 300 g
  • Kondensuotas pienas 100 ml
  • Manai 50 g
  • Apelsinų sultys 75 ml
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Apelsinai 1 vnt

Eiga

  1. Supilkite apelsinų sultis į puodą. Suberkite cukrų ir tarkuotą apelsino žievelę (šiek tiek žievelės pasilikite papuošimui) ir šildykite ant ugnies, kol cukrus ištirps, o žievelės suminkštės. Mišinį atšaldykite.
  2. Dubenėlyje sumaišykite grietinėlę, jogurtą ir kondensuotą pieną. Į gautą mišinį supilkite apelsinų sultis. Išmaišykite.
  3. Mišinį po lygiai paskirstykite į 12 mažyčių kepimui skirtų indelių.
  4. Indelius su desertu pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 90 laipsnių, ir kepkite 30 minučių. Leiskite desertams atšalti.
  5. Prieš patiekiant apibarstykite desertų paviršių tarkuotomis apelsino žievelėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!