Keptų pomidorų padažas su česnaku

Koncentruoto skonio padažas, kurį padeda išgauti lėtas pomidorų kepimas.

Koncentruoto skonio padažas, kurį padeda išgauti lėtas pomidorų kepimas.

Ingredientai

Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Pomidorai 1 kg
Druska, malti pipirai Pagal skonį
Česnakų skiltelės 8 vnt
Sviestas 60 g
  • 1

    Įkatinkite orkaitę iki 170 laipsnių C. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi (taip pat galite į indą įtiesti folijos ir ją patepti aliejumi).

  • 2

    Pomidorus supjaustykite panašaus storio griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite šaukštą alyvuogių aliejaus, trintus / smulkintus česnakus, šaukštelį druskos ir pipirų. Sviestą supjaustykite mažais bagaliukais ir paskirstykite ant pomidorų.

  • 3

    Pomidorus kepkite apie 2-3 val. Jeigu norite skystesnio padažo - kepkite trumpiau (tol kol pomidorai suminkštės ir išskirs sultis), o jeigu norite tirštesnio - kepkite ilgiau (kol pomidorai apskrus, o sulčių kiekis sumažės).

  • 4

    Paruoštą padažą galite sutrinti, jeigu norit, kad jis būtų glotnus ir be pomidorų gabaliukų. Jį galite laikyti šaldytuve, užšaldyti arba užkonservuoti.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val