Keptų pomidorų padažas su česnaku

Koncentruoto skonio padažas, kurį padeda išgauti lėtas pomidorų kepimas.

Koncentruoto skonio padažas, kurį padeda išgauti lėtas pomidorų kepimas.

Ingredientai

Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Pomidorai 1 kg
Druska, malti pipirai Pagal skonį
Česnakų skiltelės 8 vnt
Sviestas 60 g
  • 1

    Įkatinkite orkaitę iki 170 laipsnių C. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi (taip pat galite į indą įtiesti folijos ir ją patepti aliejumi).

  • 2

    Pomidorus supjaustykite panašaus storio griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite šaukštą alyvuogių aliejaus, trintus / smulkintus česnakus, šaukštelį druskos ir pipirų. Sviestą supjaustykite mažais bagaliukais ir paskirstykite ant pomidorų.

  • 3

    Pomidorus kepkite apie 2-3 val. Jeigu norite skystesnio padažo - kepkite trumpiau (tol kol pomidorai suminkštės ir išskirs sultis), o jeigu norite tirštesnio - kepkite ilgiau (kol pomidorai apskrus, o sulčių kiekis sumažės).

  • 4

    Paruoštą padažą galite sutrinti, jeigu norit, kad jis būtų glotnus ir be pomidorų gabaliukų. Jį galite laikyti šaldytuve, užšaldyti arba užkonservuoti.

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val
Amerikietiški blynai 30min
Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas 1val 30min