Kiauliena saldžiarūgščiai

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ne tik skanūs, bet ir spalvingi pietūs.

Ingredientai

  • Kiauliena 400 g
  • Geltonoji paprika Pagal skonį
  • Raudonoji paprika Pagal skonį
  • Žalioji paprika Pagal skonį
  • Morkos 1 vnt
  • Marinuoti ananasai 4 riekė (-ės)
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Sojos padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Actas 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Pomidorų padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Imbieras 30 g
  • Kukurūzų krakmolas 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Kiaulieną supjaustyti gabalėliais. Mėsą sudėti į indą, įdėti kiaušinio trynį, 1 v. š. kukurūzų krakmolo, įpilti sojos padažą ir truputį vandens. Viską gerai išmaišyti ir palikti maždaug pusvalandžiui marinuotis.
  2. Kol marinuojasi mėsą, paruošti daržoves. Papriką supjaustyti kvadratėliais, konservuoto ananaso griežinėlius - nedideliais gabalėliais. Morką supjaustyti plonomis juostelėmis, o po to - kvadratėliais.
  3. Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejų, sudėti kukurūzų krakmole apvoliotus kiaulienos gabalėlius. Mėsą apkepti, kol gražiai apskrus. Apkepusią mėsą išimti iš keptuvės.
  4. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėti plonais šiaudeliais supjaustytą imbierą ir trumpai apkepti. Tuomet sudėti papriką ir morkas. Apkepti. Įdėti ananaso gabalėlius. Trumpai viską apkepti.
  5. Į keptuvę įpilti actą, išmaišyti. Tuomet suberti cukrų ir vėl viską išmaišyti, įdėti pomidorų padažą, išmaišyti. 2 a. š. kukurūzų krakmolo išmaišyti nedideliame kiekyje vandens ir supilti į keptuvę. Įpilti vandens, kad gautųsi norimo tirštumo padažas, pamaišyti. Pabaigai sudėti iškeptus kiaulienos gabalėlius ir viską gerai išmaišyti. Trumpai pakaitinus, kiaulieną pateikti su virtais ryžiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!