Kiaulienos kepsnys su peperonata

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus kiaulienos kepsnys.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė 600 g
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Balzaminis actas 7 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį
  • Geltonoji paprika 1 vnt
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Raudonėlis Pagal skonį

Eiga

  1. Kiaulienos sprandinės pjausnius įtriname druska, pipirais, bazilikais ir balzamiko actu. Geriausia būtų duoti mėsai kelias valandas pasimarinuoti. Marinuotos mėsos skonis tikrai yra kitoks ir dėl jo verta palaukti.
  2. Mėsos kepsnius keptuvėje gerai apkepame iš abiejų pusių (maždaug po 5 minutes kiekvieną pusę). Mėsa turi gražiai apskrusti. Tada kepsnius dar dedame į orkaitę ant grotelių ir kepame apie 10 minučių.
  3. Įkaitiname aliejų keptuvėje, sudedame juostelėmis supjaustytas paprikas. Jas trumpai pakepiname maišydami. Tada sudedame smulkiai supjaustytą česnaką ir supjaustytus svogūnėlius, įberiame baziliko ir raudonėlio. Kepiname apie 7 minutes. Galiausiai pilame balzamiko acto ir dar šiek tiek pakepiname, kad actas nugaruotų. Įberiame truputį druskos ir išmaišome. Viskas. Galime iš orkaitės traukti kepsnius ir dėti ant peperonatos.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!