Kiškio pyragas Šv. Velykoms

Ar kepate ypatingus pyragus velykoms? Jei ne, siūlome išbandyti šį receptą ir lai tai tampa dar viena šeimos tradicija.

Ar kepate ypatingus pyragus velykoms? Jei ne, siūlome išbandyti šį receptą ir lai tai tampa dar viena šeimos tradicija.

Ingredientai

Pienas 1 l
Cukrus 1 kg
Aliejus 500 g
Kiaušiniai 10 vnt
Kiaušinių tryniai 3 vnt
Mielės 150 g
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Razinos 200 g
Vanilinis cukrus 2 pakuotė (-ės)
Brendis 2 šaukštas (-ai)
Miltai 2.5 kg
  • 1

    Kiaušinius sumušti į dubenį, sudėti pjaustytą sviestą, cukrų, aliejų, kiaušinių trynius, mieles, užpilti šiltu pienu išmaišyti ir palikti 8-12 valandų šiltai pastovėti;

  • 2

    Po to sudėti druską, mirkytas razinas, vanilinį cukrų, brendį ir miltus;

  • 3

    Tešlą gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų, rankas rekomenduojama suvilgyti aliejumi;

  • 4

    Kai tešla bus išminkyta palikti 90 min. šiltai pastovėti, kad padvigubėtų;

  • 5

    Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formas, ji turėtų užimti 1/3 kepimo indo. Palikti dar pastovėti kol pakils tešla iki kepimo indo viršaus ir kepti 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos;

  • 6

    Kaip pyragaičiai atvės papuošti glazūra ir pabarstais.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Tiramisu 45min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min
Bandelės "grietiniukai" 30min
Totoriškos bandukės 1val