Marinuotos šilauogės

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Cukrus 0.2 kg
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Marinavimui parenkamos stambesnės šilauogių uogos.
  2. Į verdantį vandenį supilamas cukrus, jam ištirpus, pilamas actas.
  3. Porcijomis į šį marinatą suberiamos šilauogės.
  4. Pavirinus 3 min. ant nestiprios liepsnos, kiekvienos porcijos uogos atsargiai, kad nesusimaigytų, išgriebiamos kiaurasamčiu ir suberiamos į 0,5 l talpos stiklainius.
  5. Užpiltos marinatu jos 15 min. pasterizuojamos 85C temperatūroje. Tuoj pat hermetiškai uždengiamos metaliniais dangteliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!