Šilauogių - bruknių uogienė

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg
  • Bruknės 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Vanduo Pagal skonį

Eiga

  1. Bruknės suberiamos į verdantį cukraus sirupą ir 5-7 min. verdamos ant nestiprios liepsnos.
  2. Tada suberiamos šilauogių uogos.
  3. Verdama ant nestiprios liepsnos 20-25 min., laiką skaičiuojant nuo užvirimo pradžios.
  4. Atvėsinta uogienė išpilstoma į sausus švarius stiklainius, jos paviršius pridengiamas spirituotu pergamentinio popieriaus skridinėliu.
  5. Laikoma tamsioje, vėsioje patalpoje. (Išeiga 1,2 l).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!