Šilauogių užšaldymas

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

O kaip gardu pavalgyti uogų, kai jų jau nėra. Pasirūpinkime, kad mūsų šaldikliuose jų visada būtų:) 

Ingredientai

  • Šilauogės 1 kg

Eiga

  1. Šaldymui parenkame vienodo dydžio gerai prinokusias šilauoges. Nuplautas ir nusausintas uogas nestoru sluoksniu paskleidžiame šaldiklio dėžutėje ir, sudėjus į šaldiklį, 8 val. palaikome šaldymo kameroje -24 laipsnių temperatūroje.
  2. Užšalusios uogos tuoj pat suberiamos į sandarius polietileno maišelius ar plačiagurklius butelius ir padedamos laikymui. -18 laipsnių temperatūroje šilauoges galima sėkmingai išlaikyti iki kito derliaus.
  3. Užšaldytos šilauogės - labai vertingas produktas. Atšildžius, jos valgomos natūralios, iš jų galima virti kompotus, uogos tinka pyragų, pyragaičių idarams, tortų, kremų ar ledų puošimui, gaminti putėsiams ar kitiems saldiems patiekalams, jų sultimis sėkmingai galima dažyti kokteilius ar kitus nealkoholinius gėrimus.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!