Konservuotos cukinijos

Puikus būdas panaudoti cukinijas ir pasiruošti daržovių atsargas žiemai.

Puikus būdas panaudoti cukinijas ir pasiruošti daržovių atsargas žiemai.

Ingredientai

Cukinijos (plonai supjaustytos) 1 kg
Svogūnai (smulkiai supjaustyti) 250 g
Druska 70 g
Cukrus 400 g
Obuolių sidro actas 480 ml
Salierų sėklos 1 arb. šaukštelis (-iai)
Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
Geltonosios garstyčios 1 arb. šaukštelis (-iai)
Garstyčių sėklos 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Supjaustytą cukiniją ir svogūnus sudėkite į indą, užpilkite vandeniu ir suberkite druską, pamaišykite, kad druska ištirptų. Daržoves mirkykite mažiausiai 2 val. Nupilkite vandenį ir sudėkite daržoves į karščiui atsparų indą.

  • 2

    Ant viryklės užvirkite actą, cukrų, saliero sėklas, ciberžolės miltelius, garstyčias, garstyčių sėklas. Šį mišinį supilkite ant cukinijų ir svogūnų. Palaikykite dar mažiausiai 2 val. Po to visą šį mišinį dėkite ant viryklės ir užvirkite (pavirkite 3 min.).

  • 3

    Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius karštame vandenyje mažiausiai 5 min. Į stiklainius sudėkite cukinijos ir svogūnų mišinį, užpilkite marinavimo skysčiu (palikite maždaug 1 cm tarpą nuo stiklainio viršaus). Stiklainius užsukite.

  • 4

    Juos dėkite į indą su verdančiu vandeniu, palikite apie 5 cm tarpus tarp stiklainių, užpilkite verdančiu vandneiu, kad stiklainiai būtų pilnai apsemti. Virkite juos apie 10 min. Išimkite, padėkite ant medžiaga iškloto paviršiaus, kad atvėstų. Atvėsusius laikykite tamsioje, sausoje patalpoje iki 1 metų. Po 24 val. jau galima mėgautis konservuotom cukinijom.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Kriaušių džemas su apelsinais 45min
Kriaušių džemas su slyvomis ir obuoliais 45min
Marinuotos paprikos 5min
Švelnūs marinuoti burokėliai 30min
Agurkai su garstyčiomis 15min