Konservuoti pomidorai be odelių

Užsikonservuokite pomidorų namuose - puikus produktas žiemos metu, ar gaminant kitus patiekalus.

Užsikonservuokite pomidorų namuose - puikus produktas žiemos metu, ar gaminant kitus patiekalus.

Ingredientai

Pomidorai 7 kg
Citrinų sultys 180 ml
  • 1

    Šiame recepte geriausia naudoti netokius sultingus pomidorus. Nulupkite pomidorų odeles pasinaudoję karšto-ledinio vandens metodu (jo aprašymą galite rasti šiame recepte http://www.seforeceptai.lt/pomidoru-padazas)

  • 2

    Sterilizuokite stiklainius ir jų indelius pavirę juos apie 10 min. vandenyje.

  • 3

    Užvirinkite švaraus vandens skirto konservavimui.

  • 4

    Į stiklainius įpilkite po du šakštus citrinų sulčių, prikimškite juos pomidorais, užpilkite juos verdančiu vandeniu (plikdami apie 1,5 cm tarpą nuo stiklainio viršaus). Užsukite dangtelius ir dėkite virti į puodą su vandeniu apie 45 min.

  • 5

    Išimkite stiklainius, atvėsinkite ir laikykite vėsiioje ir tamsioje patalpoje.

Panašūs receptai

Kriaušių džemas su apelsinais 45min
Kriaušių džemas su slyvomis ir obuoliais 45min
Marinuotos paprikos 5min
Švelnūs marinuoti burokėliai 30min
Agurkai su garstyčiomis 15min
Padazas su cukinijomis 30min
Šermukšnių uogienė 5min