Konservuoti pomidorai be odelių

Užsikonservuokite pomidorų namuose - puikus produktas žiemos metu, ar gaminant kitus patiekalus.

Užsikonservuokite pomidorų namuose - puikus produktas žiemos metu, ar gaminant kitus patiekalus.

Ingredientai

Pomidorai 7 kg
Citrinų sultys 180 ml
  • 1

    Šiame recepte geriausia naudoti netokius sultingus pomidorus. Nulupkite pomidorų odeles pasinaudoję karšto-ledinio vandens metodu (jo aprašymą galite rasti šiame recepte http://www.seforeceptai.lt/pomidoru-padazas)

  • 2

    Sterilizuokite stiklainius ir jų indelius pavirę juos apie 10 min. vandenyje.

  • 3

    Užvirinkite švaraus vandens skirto konservavimui.

  • 4

    Į stiklainius įpilkite po du šakštus citrinų sulčių, prikimškite juos pomidorais, užpilkite juos verdančiu vandeniu (plikdami apie 1,5 cm tarpą nuo stiklainio viršaus). Užsukite dangtelius ir dėkite virti į puodą su vandeniu apie 45 min.

  • 5

    Išimkite stiklainius, atvėsinkite ir laikykite vėsiioje ir tamsioje patalpoje.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Kriaušių džemas su apelsinais 45min
Kriaušių džemas su slyvomis ir obuoliais 45min
Marinuotos paprikos 5min
Švelnūs marinuoti burokėliai 30min
Agurkai su garstyčiomis 15min