Konservuotų burokėlių mišrainė su pupelėmis

Ruošiame atsargas žiemai, tad siūlome išbandyti puikią burokėlių ir pupelių mišrainę.

Ruošiame atsargas žiemai, tad siūlome išbandyti puikią burokėlių ir pupelių mišrainę.

Ingredientai

Virti burokėliai 1 kg
Virtos pupelės 1 kg
Svogūno 500 g
Rauginti agurkai 500 g
Lauro lapai 5 vnt
Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
Aliejus 1 stiklinė (-ės)
Pipirai 5 vnt
  • 1

    Virtus burokėlius nulupti, sutarkuoti stambia tarka;

  • 2

    Pupeles iš vakaro užmerkti puode su vandeniu, sekančią diena dar kartą perplauti švariu vandeniu ir išvirti;

  • 3

    Svogūnus supjaustyti ir suberti į gilią keptuvę, apkepinti aliejuje;

  • 4

    Agurkus smulkiai supjaustyti;

  • 5

    Burokėlius, pupeles, svogūnus agurkus, lauro lapus, druską, pipirus sudėti į troškintuvą ar maišant kaitinti ant žemos ugnies apie 30- 40 min.;

  • 6

    Patroškinus sudėti į pasiruoštus švarius stiklainius ir sandariai užsukti;

  • 7

    Parą laiko užsuktus ir apverstus stiklainius laikyti šiltai, vėliau nešti į vėsią patalpą.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Pikantiškos keptos bulvės 1val
Griliuje keptos vištienos salotos su mandarinais 30min
Graikiškos salotos 15min
Pomidorų ir mocarelos sūrio salotos 15min