Konservuotų burokėlių mišrainė su pupelėmis

Ruošiame atsargas žiemai, tad siūlome išbandyti puikią burokėlių ir pupelių mišrainę.

Ruošiame atsargas žiemai, tad siūlome išbandyti puikią burokėlių ir pupelių mišrainę.

Ingredientai

Virti burokėliai 1 kg
Virtos pupelės 1 kg
Svogūno 500 g
Rauginti agurkai 500 g
Lauro lapai 5 vnt
Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
Cukrus 2 arb. šaukštelis (-iai)
Aliejus 1 stiklinė (-ės)
Pipirai 5 vnt
  • 1

    Virtus burokėlius nulupti, sutarkuoti stambia tarka;

  • 2

    Pupeles iš vakaro užmerkti puode su vandeniu, sekančią diena dar kartą perplauti švariu vandeniu ir išvirti;

  • 3

    Svogūnus supjaustyti ir suberti į gilią keptuvę, apkepinti aliejuje;

  • 4

    Agurkus smulkiai supjaustyti;

  • 5

    Burokėlius, pupeles, svogūnus agurkus, lauro lapus, druską, pipirus sudėti į troškintuvą ar maišant kaitinti ant žemos ugnies apie 30- 40 min.;

  • 6

    Patroškinus sudėti į pasiruoštus švarius stiklainius ir sandariai užsukti;

  • 7

    Parą laiko užsuktus ir apverstus stiklainius laikyti šiltai, vėliau nešti į vėsią patalpą.

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Pikantiškos keptos bulvės 1val
Griliuje keptos vištienos salotos su mandarinais 30min
Graikiškos salotos 15min
Pomidorų ir mocarelos sūrio salotos 15min
Mažųjų pomidorų ir kukurūzų salotos 15min
Silkė su agurkų salotomis 5min