Krevetės. be 0,5 kg žmogui prasidėti neverta

Saulės apšviesta terasa, šiltas oras, žaliuojanti gamta ir gaivus pavasario vėjas sukuria tobulą aplinką pietums su draugais arba artimaisiais. Norisi ilgiau pasėdėti prie stalo, išgerti puodelį arbatos, be jokio skubėjimo ar streso pasidalinti naujienomis ir senienomis. Tokiems pietums reikia maisto, kuris suvienytų, atpalaiduotų, sukurtų mažo ir labai smagaus vakarėlio atmosferą – reikia krevečių. Pradėsiu nuo to, kad ant mūsų žemės yra problema rasti jūros gėrybių. Bet kartais, ypatingoms progoms, perku šaldytas tigrines/karališkas/imperatoriškas krevetes (nesvarbu, kaip jas pavadinsi, bet svarbu, kad būtų didelės ir neapvirtos). Kai randu – visada perku, kartais jos laukia tinkamos progos mano šaldiklyje.

Saulės apšviesta terasa, šiltas oras, žaliuojanti gamta ir gaivus pavasario vėjas sukuria tobulą aplinką pietums su draugais arba artimaisiais. Norisi ilgiau pasėdėti prie stalo, išgerti puodelį arbatos, be jokio skubėjimo ar streso pasidalinti naujienomis ir senienomis. Tokiems pietums reikia maisto, kuris suvienytų, atpalaiduotų, sukurtų mažo ir labai smagaus vakarėlio atmosferą – reikia krevečių. Pradėsiu nuo to, kad ant mūsų žemės yra problema rasti jūros gėrybių. Bet kartais, ypatingoms progoms, perku šaldytas tigrines/karališkas/imperatoriškas krevetes (nesvarbu, kaip jas pavadinsi, bet svarbu, kad būtų didelės ir neapvirtos). Kai randu – visada perku, kartais jos laukia tinkamos progos mano šaldiklyje.

Ingredientai

Didžiosios tigrinės krevetės 2 kg
Česnakas 5 skiltelė (-ės)
Vynas baltas 75 ml
Citrina 1 skiltelė (-ės)
Krapai Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Pipirai Pagal skonį
Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • 1

    Česnaką supjausčiau plonais griežinėliais ir kepiau aliejuje, kol tapo šiek tiek rusvi – tada juos išėmiau, apibarsčiau druska ir palikau pabaigai.

  • 2

    Aliejų, kuriame kepiau česnakus, naudojau krevetėms kepti – jis buvo persigėręs česnako aromato. Krevetes kepiau, kol pradėjo rausti (apie 5-8 minutes).

  • 3

    Tada įpyliau vyną ir dar pakepiau 5 minutes.

  • 4

    Gaminant apie 2 kg krevečių, visas kepimo laikas buvo ne daugiau nei 15 minučių – labai svarbu neperkepti ir jų neišdžiovinti. Krevetė iškepa, kai visiškai paraudonuoja.

  • 5

    Iškeptas krevetes serviravau didelėje lėkštėje kartu su jų sultimis. Apibarsčiau anksčiau iškeptais česnako griežinėliais, pjaustytais krapais ir apšlaksčiau citrinos sultimis.

Atsiųsk savo pagaminto patiekalo nuotrauką

Įamžinkite savo pagamintą patiekalą pagal šį receptą ir pasidalinkite su kitais.

Pasirinkite failą
Nuotrauka turi būti iki 10MB, JPG formatu.

Panašūs receptai

Keptos krevetės su kokosais ir alumi 45min
Gruzdintos krevetės japoniškai 15min
Marinuotos krevetės ant griliaus 45min
Kalmarų žiedai tešloje 30min
Krevečių vėrinukai 2val
Kokosinės krevetės 30min
Midijos balto vyno padaže 5min