Kruasanai

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Mieli skanūs maži kruasaniukai, kurie pagardins kiekvieno pietų stalą.

Ingredientai

  • Miltai 300 g
  • Mielės 12 g
  • Cukraus pudra 40 g
  • Sviestas 150 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Pienas 1 l

Eiga

  1. Į išsijotus miltus pilame druską, pieną, cukraus pudrą, kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
  2. Tuomet dėti ištrintas mieles ir masę minkyti tol, kol gausis vientisa elastinga tešla. Tešlą uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti apie 2 val. kildinti šiltoje vietoje. ( Tešlos tūris turi padvigubėti).
  3. Tuomet spustelėkite tešlą - ji turi atšokti. Ir vėl reikia susukti tešlą į rankšluostį ir dėti valandai į šaldytuvą.
  4. Sviestui leisti suminkštėti ir tada kočėlu išvolioti. Iškočioti tešlą, suformuoti stačiakampį ir į vidurį padėti sviestą. Užlenkti tešlos galus taip, kad per gautus sulenkimus, ją būtų galima padalinti į 4 dalis.
  5. Pusvalandžiui dar įdedame į šaldytuvą. Išvoliokite tešlą kočėlu ir peiliu į trikampiukus
  6. Susukite trikampius, pradedant nuo plačios jų dalies ir išdėliokite ant šlakeliu aliejum išteptos kepimo skardos.
  7. Aptepkite kruasanus kiaušinio plakiniu. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių tol kol gražiai parus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!