Kruasanai

Mieli skanūs maži kruasaniukai, kurie pagardins kiekvieno pietų stalą.

Mieli skanūs maži kruasaniukai, kurie pagardins kiekvieno pietų stalą.

Ingredientai

Miltai 300 g
Mielės 12 g
Cukraus pudra 40 g
Sviestas 150 g
Kiaušiniai 1 vnt
Pienas 1 l
  • 1

    Į išsijotus miltus pilame druską, pieną, cukraus pudrą, kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.

  • 2

    Tuomet dėti ištrintas mieles ir masę minkyti tol, kol gausis vientisa elastinga tešla. Tešlą uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti apie 2 val. kildinti šiltoje vietoje. ( Tešlos tūris turi padvigubėti).

  • 3

    Tuomet spustelėkite tešlą - ji turi atšokti. Ir vėl reikia susukti tešlą į rankšluostį ir dėti valandai į šaldytuvą.

  • 4

    Sviestui leisti suminkštėti ir tada kočėlu išvolioti. Iškočioti tešlą, suformuoti stačiakampį ir į vidurį padėti sviestą. Užlenkti tešlos galus taip, kad per gautus sulenkimus, ją būtų galima padalinti į 4 dalis.

  • 5

    Pusvalandžiui dar įdedame į šaldytuvą. Išvoliokite tešlą kočėlu ir peiliu į trikampiukus

  • 6

    Susukite trikampius, pradedant nuo plačios jų dalies ir išdėliokite ant šlakeliu aliejum išteptos kepimo skardos.

  • 7

    Aptepkite kruasanus kiaušinio plakiniu. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių tol kol gražiai parus.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min