Lašišos ir moliuskų troškinys

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis patiekalas ne tik nekaloringas ir neriebus, bet ir gausus baltymų bei geležies šaltinis.

Ingredientai

  • Lašiša su oda 400 g
  • Moliuskai 400 g
  • Bulvės 4 vnt
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Žalioji paprika 1 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Aliejus Pagal skonį
  • Vynas baltas 500 ml
  • Vanduo Pagal skonį
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Petražolės Pagal skonį
  • Pomidorai džiovinti 4 vnt

Eiga

  1. Gilioje keptuvėje apkepinti, storais griežineliais supjaustytas, apvoliotas plaktame kiaušinyje ir miltuose bulves, išimti ir palaikyti ant virtuvinio popieriaus.
  2. Likusiame aliejuje gerai sutroškinti susmulkintus svogūnus ir paprikas (jeigu uždengsite bus greičiau).
  3. Į daržoves pilti vyną ir, kai užvirs, dėti keptas bulves, nuplautus moliuskus, druskos, pipirų, petražolių (pagal skoni), mirkytus, smulkintus pomidorus (padažas įgaus tamsesnę spalvą ir gardų aromatą) .Atsivėrus moliuskams, dar pavirti apie 5 - 8 min. Jeigu reikia, pilti vandens, kol viska apsems.
  4. Išvalytą, be žvynų lašišą, supjaustyti kubeliais ir deti ant viršaus taip, kad ją vos apsemtų , kai užvirs, palaukti 5 min. ir nukelti nuo ugnies. Uždengti ir palaikyti apie 7 min. Pastaba : per ilgai virta lašiša bus sausa ir biri.
  5. SKANAUS !

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!