Lašišos pyragas su krapais ir bulvėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus lašišos pyragas, labai paprastai pagaminamas ir puikiai tinkamas šventiniam stalui.

Ingredientai

  • Miltai 150 g
  • Vanduo 45 ml
  • Sviestas 80 g
  • Bulvės 300 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Krapai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Rukyta lašiša 250 g
  • Riebi grietinėlė 250 ml
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Citrinos sultys Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Prieskoniai Pagal skonį
  • Paprika raudonoji 1 vnt

Eiga

  1. Tešlai naudosime: miltus, sviestą ir vandenį. Visų pirma išlydykite sviestą. Supilkite išlydytą sviestą su vandeniu į miltus. Gerai išmaišykite, po to iškočiokite.Padėti į šaldytuvą ramiai pastovėti tešlai prieš naudojant apie 20 minučių.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C temperatūros. Įdėti kiek pakepti tešlą. apie 7 minutes.
  3. Įdėkite bulvės supjaustytas griežinėliais. Prieš tai jas apvirkite apie 8 minutes pasūdytame vandenyje, kad kiek suminkštėtų.
  4. Supjaustykite paprikas, galite nulupti odelę, jeigu nenorite, jog paprikos būtų kietesnės.
  5. Išplakite kiaušinius, sumaišykite su citrinos žievele, galite išspausti citrinos sulčių, supilkite grietinėlę, supilkite krapus (dalį pasilikte dekoruoti iškepus pyragui).
  6. Išimkite pyrago tešlą, sudėkite bulves ant dugno, pabarstykite prieskoniais, dėkite parikos, lašišos, citrinos žievelę užliekite kiaušiniu (jeigu mėgstate galite įdėti ir sūrio), dėkite ant viršaus vėl lašišos.Viską dėkite keptis apie pusvalandį.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!