Lazanija su jautienos faršu

Šią lazaniją drąsiai galima vadinti - lazanija pagal Garfildą. Ji patinka tiek suaugusiems, tiek ir vaikams. Tai vienas skaniausių mūsų šeimos patiekalų. Išbandykite!

Šią lazaniją drąsiai galima vadinti - lazanija pagal Garfildą. Ji patinka tiek suaugusiems, tiek ir vaikams. Tai vienas skaniausių mūsų šeimos patiekalų. Išbandykite!

Ingredientai

Lazanijos lakštai 1/2 pakuotė (-ės)
Jautienos faršas 500 g
Svogūnas 1 vnt
Saldžioji paprika 1 vnt
Fermentinis sūris 150 g
Pomidorų padažas 250 ml
Salsa padažas 5 šaukštas (-ai)
Druska 3 žiupsnelis
Paprika malta Pagal skonį
Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • 1

    Svogūną ir saldžią raudoną papriką supjaustyti gabalėliais.

  • 2

    Į gilią keptuvę, kurioje bus ruošiamas faršas, įpilti 1 šaukštą aliejaus ir trumpai pakepinti smulkintą svogūną

  • 3

    Į keptuvę suberti smulkintą raudoną papriką, sudėti faršą. Su medine mentele bekepant smulkinti faršą, kol jis išleis visas sultis ir pasidarys birus.

  • 4

    Į keptuvę įpilti 1 litrą vandens, įdėti po 5 šaukštus salsos ir pomidorų padažo, įberti druskos ir šiek tiek maltos paprikos. Skystis turi gautis raudonos spalvos.

  • 5

    Kol užvirs vanduo, burokine tarka sutarkuoti sūrį.

  • 6

    Inde, kuriame kepsite lazaniją, 1 sluoksniu sudėkite lazanijos lakštus. Ant jų su samčiu užpilkite paruošto faršo. Užbarstykite sūrio. Užpilkite 2-3 šaukštus pomidorų padažo. Tuomet klokite naują lazanijos lakštų sluoksnį, pilkite faršą, dėkite sūrį ir pomidorų padažą.

  • 7

    Kepimo inde visus ingredientus suklojus 4-5 sluoksniais, viską atsargiai paspauskite, kad visi lazanijos lakštai būtų apsemti skysčiu. Jei trūksta, skysčio įpilkite papildomai.

  • 8

    Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

  • 9

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Makaronai su jūros gėrybėmis 45min
Makaronai su sūriu 1val
Makaronai su žolelėm 30min
Spagetti su krevetėmis ir gražgastėmis 15min
Makaronai su špinatais ir maskarponės sūriu 5min