Ledai su pistacijomis

Naminiai ledai su pistacijomis.

Naminiai ledai su pistacijomis.

Ingredientai

Natūralaus jogurto 1.5 l
Klevų sirupo 150 ml
Pistacijos 80 g
Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Pasiruoškite koštą jogurtą: į kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytą marlės gabalą. Supilkite jogurtą. Marlės audinio kampus užlenkite į vidų. Kiaurasamtį įstatykite į didesnį indą, kad būtų kur nuvarvėti skysčiui.

  • 2

    Taip paruoštą jogurtą dėkite į šaldytuvą (ne į šaldymo kamerą) ir palikite 6 valandoms. Nuvarvėjusį skystį išpilkite, jogurtą išimkite ir naudokite ledų gamybai.

  • 3

    Pasigamintą jogurtą gerai išsukite su klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite išgliaudytus ir susmulkintus pistacijų riešutus

  • 4

    Masę dėkite į metalinį arba plastikinį indą ir palikite šaldymo kameroje 2 valandoms. Pradėjusią stingti masę gerai permaišykite ir vėl statykite šalti. Praėjus dar 1 valandai vėl permaišykite.

  • 5

    Praėjus dar 2-3 valandoms jau galite skanauti ledus. Jei gaminsite ne rankiniu būdu, bet ledų gaminimo prietaisu - laikykitės gamintojo nurodymų.

  • 6

    Iš 1,5 litro natūralaus jogurto pasigaminsite apie 720 g košto jogurto. Ilgas procesas, tačiau gaunasi natūralūs bei skanūs pistacijų ledai

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min