Ledų putėsiai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai saldu, bet kartu ir gaivu.
Ingredientai
- Plombyras 1 l
- Braškės 500 g
- Želė 2 vnt
Eiga
- Ledus sudėti į indą ir palikti kad aptirptų. Braškes nuplauti, pusę supjaustyti , galima trinti.
- Želės mišinį užpilti verdančiu vandeniu (jo reikia tik perpus mažiau, nei nurodyta ant pakuotės) ir ištirpinti. Atvėsusį tirpalą įmaišyti į ledus. Sudėti pjaustytas uogas ir dar kartą išmaišyti. Masę supilti į apskritą indą (jei naudosite ne silikoninį indą, tai išklokite maistine plėvele, bus lengviau išimti). Laikome šaldytuve kol sustings.
- Desertą išversti ant padėklo, apdėti uogomis, papuošti braškių arba metų lapeliais iš kraštų - plakta grietinėle.