Ledų tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ledų tortas

Ingredientai

  • Šokoladas 100 g
  • Grietinėlė 300 ml
  • Cukrus 3 šaukštas (-ai)
  • Pienas 120 ml
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Miltai 80 g
  • Cukrus 80 g
  • Kepimo milteliai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pirmiausia įsitikrinkite, ar numatyta torto forma tikrai tilps į šaldiklį. Jei ne, pasirinkite tinkamo dydžio plastikinę dėžutę. Torto formą galima bus uždegti aliuminio folija.
  2. Maišydami indelyje kaitinkite pieną, cukrų ir šokoladą, kol gausite vientisą masę. Atvėsinkite ją.
  3. Gerai išplakite grietinėlę ir sumaišykite abi mases, maišydami iš apačios į viršų. Pastatykite į šaldymo kamerą.
  4. Biskvitą galite iškepti ir pagal savo mėgstamą receptą. Jei tokio neturite, siūlome paprastą variantą. Kiaušinius suplakite su cukrumi. Visą laiką plakdami įmaišykite 2 šaukštus virinto tačiau šalto vandens ir įmaišykite miltus su kepimo milteliais.
  5. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukštu išlyginkite paviršių, kad paplotis būtų tolygaus storumo. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 7–10 minučių.
  6. Dar kartą biskvitą palaistykite sirupu arba virintu vandeniu skiestu džemu. Suvilgyti biskvitą būtina, kitaip jis liks per sausas. Leiskite atvėsti.
  7. Torto formą išklokite maistine plėvele. Išdėkite iš biskvito išpjautą atitinkamos formos lakštą. Uždėkite pusę ledų. Ledai dar gali būti visiškai nesustingę.
  8. Dėkite antrą biskvito sluoksnį ir likusius ledus. Įdėkite į šaldymo kamerą porai valandų.
  9. Tortas gali būti dekoruotas šokolado drožlėmis, braškėmis ar kitais vaisias. Pagal Jūsų fantaziją!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!