Lietiniai su varške ir aguonomis

Šefo receptai
Įkėlė: Rugs 9, 2013
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Miltai 100 g
  • Krakmolas 100 g
  • Vanduo 250 ml
  • Pienas 250 ml
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 1 vnt
  • Aliejus 50 ml
  • Aguonos 3 šaukštas (-ai)
  • Desertinė varškė su razinomis 1 vnt

Eiga

  1. Kiaušinius su šluotele išplakam, sudedam miltus, druską, cukrų ir krakmolą ir gerai išmaišom, po to pilam vandens, pieno ir aliejaus mišinį po truputį ir maišom. Pusvalandžiui paliekame tešlą brinkti, po to kepame lietinius. Plonus!Beje, aš visada kepu tik vieną pusę, neapverčiu blyno, o kai juos vynioju, įdarą dedu ant nekeptos pusės.
  2. Užplikiau trejetą šaukštų aguonų verdančiu vandeniu puodelyje ir palikau pastovėti. Tą veiksmą galima atlikti prieš darant tešlą, arba tik ją padarius, kol ji brinksta. Po to nupyliau vandenį ir su mikserio antgaliu, kuris su peiliuku (toks panašus į kavamalės vidurį) šiek tiek jas permaliau. Sumaišiau su pusantro pokelio desertinės varškės su razinomis (pusę pokelio vaikai nuvalgė vos ištraukiau...) ir voila, įdaras gatavas. Beliko suvynioti blynelius ir gardžiuotis patiekalu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!