Lietinių maišeliai su varške ir obuoliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Paprasti, tačiau ypatingai gardūs visam desertui prilygstantys lietiniai blyneliai.
Ingredientai
- Miltai 14 šaukštas (-ai)
- Pienas 250 ml
- Vanduo 250 ml
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Obuoliai 2 vnt
- Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 300 g
Eiga
- Užsimaišome tešlą ir iškepame lietinius.
- Įdarui: 300 g. " Vilkyškių varškės kepiniams"; 2 obuoliai; žiupsnelis cinamono; 1 šaukštelis cukraus. Varškę sumaišome su stambiai tarkuotu obuoliu, cinamonu ir cukrumi. Įdaro dedame į lietinį ir smeigtuku gražiai susmeigiame kaip maišelį.
- Sudedame į skardą ir kepame orkaitėje apie 10 min. Patiekiame su trintomis uogomis ar uogiene ir plakta grietinėle.
- Skanaus.