Makaronai su vištiena ir pievagrybiais vyno ir grietinėlės padaže

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais vyno ir grietinėlės padaže.

Ingredientai

  • Makaronai 1 pakuotė (-ės)
  • Pievagrybiai 200 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Vynas baltas 100 ml
  • Grietinėlė 200 ml
  • Vištienos filė 200 g
  • Česnakai 3 skiltelė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Mėlyno pelėsio sūris Pagal skonį

Eiga

  1. Keptuvėje svieste pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką kol įgaus auksinę spalvą.
  2. Pjaustytus pievagrybius sudedame kepti kartu su svogūnais ir česnakais. Kepame kol pievagrybiai visiškai suminkštėja. Pradedame virti makaronus
  3. Atskiroje keptuvėje apkepame norimo dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną.
  4. Prie iškepusių pievagrybių suverčiame iškeptą vištieną ir viską kartu patroškiname 5 min.
  5. Į vištieną su pievagrybiais supilame 100ml vyno ir keletą minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies leidžiame pasitroškinti. Tada supilame grietinėlę, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Po maždaug 5 minučių turėtų būti paruošta.
  6. Ant išvirusių makaronų pilame vištienos ir pievagrybių vyne padažą bei apibarstome mėlyno pelėsio sūriu (galima ir kietuoju).
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!