Marinara padažas

Klasikinis italų virtuvės marinara padažas, kuris puikiai dera su makaronų patiekalais arba pica.

Klasikinis italų virtuvės marinara padažas, kuris puikiai dera su makaronų patiekalais arba pica.

Ingredientai

Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Mažas svogūnas (smulkiai supjaustytas) 1 vnt
Česnakų skiltelės (sutrintos) 3 vnt
Pomidorai 800 g
Lauro lapas 1 vnt
Druska 1 žiupsnelis
Čiobrelis, raudonėlis, bazilikas ar kiti prieskoniai Pagal skonį
  • 1

    Nulupkite pomidorų odeles, pasinaudoję karšo-ledinio vandens metodu.

  • 2

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir patroškinkite svogūnus, kol jie suminkštės (apie 5-8 min.). Sudėkite česnaką ir pakepkite apie 30 s.

  • 3

    Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnų ir česnakų mišiniu. Sudėkite prieskonius ir lauro lapą. Jeigu naudosite baziliką, jį dėkite pačioje pabaigoje.

  • 4

    Masę kepkite ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol sumažės skystis ir padažas truputį sutirštės.

  • 5

    Padažą galima naudoti iškart. Šaldytuve jis laikysis apie savaitę. Taip pat jį galima užšaldyti ir laikyti iki 3 mėn.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Ant grotelių keptas karamelizuotas ananasas 15min
Garstyčių ir medaus padaže glazūruoti svogūnai 30min
Agurkų salotos 5min
Itališkos „Caprese“ salotos 30min
Natūraliame jogurte marinuota vištiena 2val