Marinuota silkė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Tradicinis marinuotos silkės receptas
Ingredientai
- Silkė 2 vnt
- Vanduo 1 l
- Kvapieji pipirai 5 vnt
- Juodieji pipirai 5 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Lauro lapai 1 vnt
- Cukrus 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Cinamonas 1 vnt
- Gvazdikėliai 3 g
- Actas 2 šaukštas (-ai)
Eiga
- Išmirkytą silkę išdarinėti, nulupti odelę, supjaustyti gabalėliais (kaulų neišimti) ir sudėti į gilų pusdubenį.
- Paruošti marinatą: į šaltą vandenį sudėti morką, prieskonius ir uždengtame puode pavirti apie 5 min., kol nuoviras pasidaro gražiai gelsvas. Po to sudėti žiedeliais supjaustytą svogūną, cukrų, supilti actą.
- Pakaitintą iki virimo marinatą atvėsinti, perkošti, užpilti ant pusdubenyje paruoštos silkės ir palaikyti keletą valandų arba net parą. Į stalą galima patiekti tame pat pusdubenyje su pusiau praskiestu marinatu. Puošti marinuotais svogūnų žiedeliais