Marinuota silkė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tradicinis marinuotos silkės receptas

Ingredientai

  • Silkė 2 vnt
  • Vanduo 1 l
  • Kvapieji pipirai 5 vnt
  • Juodieji pipirai 5 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Cukrus 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Cinamonas 1 vnt
  • Gvazdikėliai 3 g
  • Actas 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Išmirkytą silkę išdarinėti, nulupti odelę, supjaustyti gabalėliais (kaulų neišimti) ir sudėti į gilų pusdubenį.
  2. Paruošti marinatą: į šaltą vandenį sudėti morką, prieskonius ir uždengtame puode pavirti apie 5 min., kol nuoviras pasidaro gražiai gelsvas. Po to sudėti žiedeliais supjaustytą svogūną, cukrų, supilti actą.
  3. Pakaitintą iki virimo marinatą atvėsinti, perkošti, užpilti ant pusdubenyje paruoštos silkės ir palaikyti keletą valandų arba net parą. Į stalą galima patiekti tame pat pusdubenyje su pusiau praskiestu marinatu. Puošti marinuotais svogūnų žiedeliais

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!