Medumi glazūruota lašiša

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Pasakiškas lašišos receptas.

Ingredientai

  • Lašiša su oda 2 g
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Raudonojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Agurkai 1 vnt
  • Cukrus 1 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Žemės riešutai 80 g
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį
  • Citrina 1 vnt

Eiga

  1. Garnyrui: nulupkite agurką, supjaustykite siauromis juostelėmis. Lengvai apibarstykite cukrumi, užpilkite vandeniu ir palaikykite.
  2. Padažui: išėmę sėklides, smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir sutrinkite grūstuvėje kartu su riešutais ir kalendra. Įpilkite porą šaukštų alyvų aliejaus ir sumaišykite vientisą masę. Pagardinkite šlakeliu vyno acto.
  3. Susmulkinkite česnako skiltelę ir mažame dubenėlyje išmaišykite su medumi, vyno actu ir sojos padažu. Įberkite pipirų.
  4. Lašišos pjausnius apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė. Užpilkite medaus ir sojos padažu ir padėkite šiltai.
  5. Agurko juosteles išimkite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštes, apšlakstykite žemės riešutų padažu. Ant viršaus uždėkite glazūruotus lašišos kepsnius. Dekoruokite citrinos griežinėliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!