Meduolių pyragas su bananais

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val. 30 min.

Pats paprasčiausias torto receptas, koks tik gali būti! Paprasčiausias, bet tikrai ne prasčiausias, tinkantis netgi gimtadienių tortams. Receptas patikrintas, o tortas labai skanus, tad tikrai niekuomet neapsiriksite gamindami pyragą pagal šį receptą. Tačiau ne paslaptis, jog tokį pyragą pagamintų net darželinukas!

Ingredientai

  • Šokoladiniai meduoliai 500 g
  • Grietinė 500 g
  • Cukrus 50 g
  • Bananas 4 vnt

Eiga

  1. Jeigu norime pagaminti didesnį kiekį, proporcingai didiname ingredientų kiekį.
  2. Visų pirma, cukrų išplakame su grietine.
  3. Sutrupiname pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Supjaustome bananus griežinėliais.
  4. Ant meduolių sluoksnio užpilame dalį grietinės ir išdėliojame bananus.
  5. Vėl trupiname meduolių sluoksnį ir dedame grietinės bei bananų. Sluoksnių galime daryti tiek, kiek tik norime. Taip pat galime sluoksnius paįvairinti skirtingais meduoliais, kad gautųsi spalvingesnis pyragas.
  6. Paskutinį sluoksnį rekomenduotina užbaigti meduolių sluoksniu ir gerai suslėgti, kad visi meduoliai permirktų grietine.
  7. Jeigu norėtumėte papuošti pyragą, galima jį aplieti lydytu šokoladu. Tam reikės 2 šokolado plytelių, šiek tiek grietinėlės ir sviesto, kad lengviau išsilydytų. Šokoladą susmulkiname, į indą įpilame šiek tiek grietinėlės, sviesto, viską lydome ant labai silpnos ugnies, po to užpilame ant gauto pyrago.
  8. Dedame pyragą į šaldytuvą ir po 2-3 val. jau galime skanauti meduolių pyragą su bananų įdaru.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!