Mėsainis su jautiena

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sultingas ir gardus mėsainis su graikišku akcentu.

Ingredientai

  • Bandelė 2 vnt
  • Jautiena 200 g
  • Natūralus jogurtas 200 ml
  • Svogūnas 1 vnt
  • Agurkai 1 vnt
  • Cukrus 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Baltojo vyno actas 2 šaukštas (-ai)
  • Raudonojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1/2 stiklinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus 5 šaukštas (-ai)
  • Prieskoniai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Paprieskoniuojame plonomis juostelėmis supjaustytą mėsą, apšlakstome aliejumi ir paliekame bent 15 min. pasimarinuoti. Prieskonių mišiniui rekomenduojama: česnako, druskos, raudonėlio, čili miltelių, paprikos miltelių, grūstų juodųjų pipirų, čiobrelių, kario ir pan. arba tiesiog prieskonių mišinio, skirto mėsai - aš naudojau graikišką).
  2. Pasiruošiame tzatziki padažą: į jogurtą maišome česnako miltelių (ar grūsto česnako), druskytės, citrinos sulčių (arba šlakelį vyno acto), nuluptą, plonai sutarkuotą (sultis nuspausti) agurką. Dedame į šaldytuvą. Pasiruošame svogūną: plonais puslankiais supjaustome, pilame po šaukštą balto ir raudono vyno acto, dedame cukrų, įpilame vandens, kad svogūnas būtų apsemtas. Truputį "paminkome" svogūną, kad būtų minkštesnis. Paliekame pasimarinuoti.
  3. Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumis, apkepame mėsos juosteles iš abiejų pusių.
  4. Ant perpjautos bandelės tepame padažo, dedame mėsos ir svogūnų, tada ant kitos bandelės pusės - dar plonai tepame padažo ir užvožiame. Sumuštinis gatavas! Mėsainis sultingas, bet sveika prie jo pasigaminti salotų :) O ir alus puikiai tinka :) Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!