Mėsainis su jautiena
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Sultingas ir gardus mėsainis su graikišku akcentu.
Ingredientai
- Bandelė 2 vnt
- Jautiena 200 g
- Natūralus jogurtas 200 ml
- Svogūnas 1 vnt
- Agurkai 1 vnt
- Cukrus 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
- Baltojo vyno actas 2 šaukštas (-ai)
- Raudonojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
- Vanduo 1/2 stiklinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus 5 šaukštas (-ai)
- Prieskoniai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Paprieskoniuojame plonomis juostelėmis supjaustytą mėsą, apšlakstome aliejumi ir paliekame bent 15 min. pasimarinuoti. Prieskonių mišiniui rekomenduojama: česnako, druskos, raudonėlio, čili miltelių, paprikos miltelių, grūstų juodųjų pipirų, čiobrelių, kario ir pan. arba tiesiog prieskonių mišinio, skirto mėsai - aš naudojau graikišką).
- Pasiruošiame tzatziki padažą: į jogurtą maišome česnako miltelių (ar grūsto česnako), druskytės, citrinos sulčių (arba šlakelį vyno acto), nuluptą, plonai sutarkuotą (sultis nuspausti) agurką. Dedame į šaldytuvą. Pasiruošame svogūną: plonais puslankiais supjaustome, pilame po šaukštą balto ir raudono vyno acto, dedame cukrų, įpilame vandens, kad svogūnas būtų apsemtas. Truputį "paminkome" svogūną, kad būtų minkštesnis. Paliekame pasimarinuoti.
- Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumis, apkepame mėsos juosteles iš abiejų pusių.
- Ant perpjautos bandelės tepame padažo, dedame mėsos ir svogūnų, tada ant kitos bandelės pusės - dar plonai tepame padažo ir užvožiame. Sumuštinis gatavas! Mėsainis sultingas, bet sveika prie jo pasigaminti salotų :) O ir alus puikiai tinka :) Skanaus!