Kepta dešra su krevetėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Paprastas, tačiau labai gardus receptas. Paprasta pasigaminti, tačiau labai dažnai apie tai nepagalvojame. Idėja Jūsų šašlykų kepimo vakarui.

Ingredientai

  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 3 šaukštas (-ai)
  • Pomidorai 3 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Krevetės 1/2 kg
  • Dešrelės 1/2 kg
  • Baklažanas 1 vnt

Eiga

  1. Dešrą supjaustyti porcijomis, krevetes, baklažaną (jį paprieskoniuoti pirma) užverti ant iešmo ir kepti įkaitintoje orkaitėje arba virš žarijų ant iešmo, kol gražiai apkepa. Iš pradžių, kepant dešrą palaistyti vandeniu, kuris buvo įpiltas į skardą, kad orkaitėje susidarytų vandens garų ir dešra neišdžiūtų, vėliau dešrą aptepti riebalais arba pomidorų padažu.
  2. Pomidorų padažui: Svogūną smulkiai supjaustyti ir trumpai pakepinti svieste, kol praskaidrės. Tada suberti miltus ir dar kiek pakepinti. Pamažu, maišant supilti sultinį, o kelias minutes pavirus, sudėti grietinę ir pomidorų tyrę. Pagardinti druska, cukrumi, pipirais.
  3. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!