Šefo receptai

Kurti receptą
Velykų receptas keptas kiaulienos kumpis
Velykų valgiai – praeities tradicijos ir šiuolaikinės virtuvės vingrybės.
PagaminauPagaminau!
  1. Marinatui paruošti reikės: 2 litrų vandens, 3 lauro lapelių, pipirų mišinio (pusė šaukštelio), kalendros vaisių, gvazdikėlių, muskato riešuto, garstyčių grūdelių, kadagio uogų, šaukšto cukraus, 2 šaukštų druskos, arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Visko galite dėti po šaukštelį, išskyrus pipirus, cukrų ir druską, jų dėkite kiek nurodyta. Marinatą paviriname.
  2. Išvirtą marinatą atvėsinti ir jame visą parą mirkyti kumpį. Marinuotas kumpis kepamas iki 180–200 °C įkaitintoje Orkaitėje maždaug pusantros valandos, vis aplaistant kepsnį marinatu, kuriame mirko kumpis.
  3. Skanaus!