Mėsos pyragas

Ingredientai

Miltai 400 g
Grietinė 130 ml
Sviestas 130 g
Kiaušinio trynys 2 vnt
Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Varškė 200 g
Grietinė 100 g
Fermentinis sūris 50 g
Faršas 400 g
Svogūnas 1 vnt
Česnakas 4 skiltelė (-ės)
Konservuoti pomidorai 400 g
  • 1

    Sviestą sutarkuoti burokine tarka, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska. Grietinę sumaišyti su 1 kiaušinio tryniu, supilti į sviesto - miltų mišinį, išminkyti tešlą. Tešlą pastatyti į šaldytuvą.

  • 2

    Kol tešla šaldytuve, paruošiami įdarai.Mėsos įdarui susmulkintą svogūną ir česnaką apkepti aliejuje, įdėti mėsos faršą. Į apkepintą mėsą sudėti supjaustytus konservuotus pomidorus, druską, pipirus, prieskonius. Troškinti, kol išgaruos skystis.

  • 3

    Varškės įdarui sutarkuoti fermentinį sūrį, sumaišyti su varške, grietine.

  • 4

    Iš šaldytuvo išimtą tešlą padalinti į dvi dalis: 3/4 tešlos palikti pyrago apačiai, 1/4 - viršui.

  • 5

    Pyrago apačiai skirtą tešlą iškočioti, iškloti kepimo formos dugną ir šonus, subadyti šakute. Pirmiausiai sudėti varškės įdarą, po to - mėsos. Ant viršaus uždėti iškočiotą likusią tešlą, sutepti 1 kiaušinio trynio plakiniu. Štai čia aš ir panaudojau naująjį Tupperware „prietaisą“ – iš tešlos lakšto padariau „tinklelį“. Kepti 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.

Panašūs receptai

Dešrelės su sūriu ir šonine 15min
Netikras zuikis su špinatais 30min
Kiaušinių - faršo vyniotinis 30min
Mėsainiai 15min
Kukuliai "ežiukai" 30min
Tinginių balandėliai 1val 30min
Liulia kebabas 15min